Oldalak

Oldalak

2019. november 3., vasárnap

Pudingos almás pite

Gyerekem kedvence következik, mondjuk azért én is rendesen rászabadultam, ha már egyszer ennyit dolgoztam vele..naa, muszáj volt, hát nem igaz?!

Pitetészta hozzávalói:
300 g teljes kiőrlésű liszt
200 g sima tönkölyliszt
1/2 citrom reszelt héja
1/2 zcs sütőpor
1 kis doboz tejföl
1 tojás
1 kicsi teavaj (100g)
1 dl tej
4 ek 4x-erősségű cukorhelyettesítő

A pitetésztához a lisztet elkeverem a citrom reszelt héjával, sütőporral. Eldolgozom az összes többi hozzávalóval, hagyom pihenni amíg a töltelékkel bíbelődök.

Töltelékhez:
800 g alma pucolva
3 ek 4x-erősségű cukorhelyettesítő
2 tk fahéj
3 púpos ek Dia-wellness vaníliás főzős pudingpor

Az almát reszelem, édesítőszerrel, fahéjjal leszórom és hagyom állni. Amikor levet eresztett jól kinyomkodom, hozzáadom a pudingport, alaposan elkeverem.

A tészta 2/3 át a piteformába nyomkodom, 15 percig sütöm 190°C-on hőlégen. Kiveszem, beleteszem az almás tölteléket. A maradék tésztával tetszés szerint díszítem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése