Oldalak

Oldalak

2019. november 4., hétfő

Házi narancsos kubu

Szerintem így ősszel, ha már almás pite szezon van érdemes egyszerre a kettőt összekötni, úgyis megmarad a pite készítésről egy adag facsart almalé, ami tökéletes alap a kubuhoz.
Egyébként várakozásommal ellentétben ezt nem a gyerekem itta meg mind, hanem a férjem :D :D Alig maradt 1 dl amit le tudtam fényképezni tegnap séta közben, persze haza már nem jutott, még mit nem! Ma újabb adag fog készülni és az tuti, hogy mind én iszom meg!

Hozzávalók:
320 g sárgarépa (lehet picit kevesebb vagy több is)
1/2 citrom facsart leve
2 db alma (héjastól 438 g volt)
3 db narancs
1 l víz
3 dl almalé (nálam az almás pite készítésről maradt)
Ízlés szerint 4x-es cukorhelyettesítő 

Az almát és a sárgarépát darabolom, 1 l vízben a 1/2 citrom facsart levével addig főzöm, amíg a sárgarépa meg nem fől teljesen. (Vékony karikákra vágd, akkor hamarabb kész lesz)

Bormixerrel leturmixolom, hozzáadom a 3 db narancs levét, ízlés szerint 4x-es erősségű édesítőszert. A sűrűségen hozzáadott vízzel tudsz állítani.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése