Mit szólnátok egy szuper egészséges, könnyen és gyorsan elkészíthető fűszeres házi májkrémhez? Nekünk annyira bejött, hogy két nap alatt felfaltuk, na jó bevallom Én a végén már csak lazán kiskanállal túrtam befelé, annyira szeretem.
Hozzávalók:
500 g csirkemáj
pár szál friss rozmaring
2 db babérlevél
só
bors
100 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 ek házi kacsazsír
A májat rozmaringgal, babérral, borssal, kacszsírral fedő alatt megsütöm. A máj ahogy sül el kezd majd durrogni, Én úgy szoktam kivédeni a forró fröcsögést, hogy a fedőt pajzsként tartom a serpenyő előtt, de nem rég hallottam kolléganőmtől, hogy meg kell szurkálni a májat és akkor nem fog durrogni, úgyhogy legközelebb kipróbálom ezt a módszert is. Addig kell sütni és időnként átkeverni, amíg rendesen meg nem sül. Persze ha még ennél is kevesebb macerát akarsz magadnak és épp forró a sütőd, akkor tedd be az egészet egy jénaiban a sütőbe.
A végén, hozzáadom a zúzott fokit.
Kiszedem belőle a babérlevelet, rozmaringot, aminek le fog potyogni a levele, ezért azokat is amennyire láttam leszedegettem. Sózom, borsozom, tejföllel turmixolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése