Oldalak

Oldalak

2019. november 1., péntek

Rozmaringos házi májkrém

Mit szólnátok egy szuper egészséges, könnyen és gyorsan elkészíthető fűszeres házi májkrémhez? Nekünk annyira bejött, hogy két nap alatt felfaltuk, na jó bevallom Én a végén már csak lazán kiskanállal túrtam befelé, annyira szeretem.


Hozzávalók:
500 g csirkemáj
pár szál friss rozmaring
2 db babérlevél

bors
100 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 ek házi kacsazsír

A májat rozmaringgal, babérral, borssal, kacszsírral fedő alatt megsütöm. A máj ahogy sül el kezd majd durrogni, Én úgy szoktam kivédeni a forró fröcsögést, hogy a fedőt pajzsként tartom a serpenyő előtt, de nem rég hallottam kolléganőmtől, hogy meg kell szurkálni a májat és akkor nem fog durrogni, úgyhogy legközelebb kipróbálom ezt a módszert is. Addig kell sütni és időnként átkeverni, amíg rendesen meg nem sül. Persze ha még ennél is kevesebb macerát akarsz magadnak és épp forró a sütőd, akkor tedd be az egészet egy jénaiban a sütőbe.

A végén, hozzáadom a zúzott fokit. 
Kiszedem belőle a babérlevelet, rozmaringot, aminek le fog potyogni a levele, ezért azokat is amennyire láttam leszedegettem. Sózom, borsozom, tejföllel turmixolom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése