Oldalak

Oldalak

2019. október 17., csütörtök

Sült kápiás húsgolyó

Mai tipp-topp gyors vacsorát az olaszos sült paprika ihlette, amit nagyon-nagyon szeretek ma húsgolyóval sütöttem egybe így a az átvette a zseniális ízt. 


Hozzávalók:
300 g kápia paprika
spenót levél
400 g marha darált hús
1 db tojás
só, frissen őrölt tarka bors
1 marék pirított hagyma
2 ek zabkorpa
2 nagy gerezd fokhagyma
130 g (1 vastag szelet) zeller gumó reszelve
1 ek olaj

A zellert kicsike reszelőn lereszelem, hozzáadom a darált húshoz, hozzáadok 1 gerezd fokhagymát, sót ízlés szerint borsot, zabkorpát. Az egész masszát jól eldolgozom, kicsike golyókat készítek belőle. 1 ek olajjal kikent forró serpenyőben kérgesre pirítom.

A paprikát tetszőlegesen felaprítom, hozzáadom a húsgolyókhoz, sózom. Fedő alatt közepes hőn időnként átforgatva puhára párolom. Amikor már jó a húsgolyó, megszórom pirított hagymával és reszelek hozzá még egy gerezd fokhagymát, ráteszem a spenótot, átforgatom, de gyakorlatilag kész az egész kb 25 perc alatt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése