Oldalak

Oldalak

2019. október 16., szerda

Pirított hagymás, paprikás csiga

Gyerekemnél berobbant a pirított hagyma mánia. Rábukkantunk egy csodálatos házi kovászos kenyér pékségre, nem győzöm neki venni a pirított hagymás kovászos cipót, de még ez sem elég, vettem pirított hagymát, amit sós csigába tekertem, ma ezt rejtette az uzsonnás doboza.


Hozzávalók:
300 g teljes kiőrlésű liszt
1 db tojás
1,5 dl tej
2 kk instant élesztő
100 g teavaj
1 tk édesnemes fűszer paprika
pirított hagyma ( készen vettem most akciós, ez rendesen bőven pár marékkal)
1 tk só +1 kk só

A tejet felmelegítem, liszttel, instant élesztővel felfuttatom. 
A kimért liszthez teszek 1 db szobahőmérsékletű tojást, 1 kk sót, 50 g szobahőmérsékletű teavajat és a felfuttatott tejet.

Alaposan kidagasztom, duplájára kelesztem.

Ha kézzel dagasztod, akkor türelem és idő kell hozzá, addig kell tiszta konyhapulton dolgozni a tésztát, amíg a tészta teljesen fel nem szedi magát a konyhapultról. A pultot ne lisztezd, biztosan összeszedi majd magát és nagyon szép levegős lesz..persze lehet dagasztó géppel is készíteni.

Amikor duplájára kelt a tészta kinyújtom. A maradék 50 g teavajat 1 csapott kk sóval és 1 tk édesnemes fűszerpaprikával alaposan kikeverem. Ezzel a vajas krémmel a tésztát lekenem. 
Alaposan megszórom a szárított pirított hagymával.
Feltekerem, ujjnyi vastag csigákat vágok.

Előmelegített 180°C-os sütőben hőlég keverésen 15-20 percet sütöm. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése