Hozzávalók:
500 g afrikai harcsa filé
1 nagyobb cékla
2 sárgarépa
só
halfűszer keverék
citrom
pár karika friss gyömbér
oliva olaj spré
A harcsát filézve vettem, sózom, fűszerezem, meglocsolom citrommal, oliva sprével lefújom. Hagyom pácolódni kb 30 percet.
A céklát és a sárgarépát tetszőlegesen felaprítom, szintén megsózom.
Olivával kifújt forró serpenyőben fedő alatt szeletelt gyömbérrel megsütöm a halat. Amikor megsült kiszedem egy tálba, helyére teszem a zöldségeket, amiket szintén oliva sprével lefújtam. Öntök alá alig 0,5 dl vizet, lehet inkább kevesebbet. Legmagasabb hőn fedő alatt addig sütöm, amíg teljesen elpárolog a víz alóla...és még ezen túl is, amíg finom sült illata nem lesz.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése