Oldalak

Oldalak

2019. október 15., kedd

Gyömbérrel sült harcsa

Már megint nem volt időm főzni című rovatom következik, nálam ilyenkor jön elő a halacska meg a hűtő maradék rejtek kincse.


Hozzávalók:
500 g afrikai harcsa filé
1 nagyobb cékla
2 sárgarépa

halfűszer keverék
citrom
pár karika friss gyömbér
oliva olaj spré

A harcsát filézve vettem, sózom, fűszerezem, meglocsolom citrommal, oliva sprével lefújom. Hagyom pácolódni kb 30 percet.

A céklát és a sárgarépát tetszőlegesen felaprítom, szintén megsózom.

Olivával kifújt forró serpenyőben fedő alatt szeletelt gyömbérrel megsütöm a halat. Amikor megsült kiszedem egy tálba, helyére teszem a zöldségeket, amiket szintén oliva sprével lefújtam. Öntök alá alig 0,5 dl vizet, lehet inkább kevesebbet. Legmagasabb hőn fedő alatt addig sütöm, amíg teljesen elpárolog a víz alóla...és még ezen túl is, amíg finom sült illata nem lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése