Kínai éttermek egyik legkedveltebb étele a pirított vagy sült tészta, készíthető hússal vagy vegán csak sima zöldséges változatban, Én tegnap ez utóbbira szavaztam.
Hozzávalók:
1 db nagyobb sárgarépa
1 db kicsi vöröshagyma fele
50 g Dia-wellness szénhidrátcsökkentett száraz tészta
1 üveg kínai zöldség
3-4 ek szójaszósz
olaj
só
2 nagy gerezd fokhagyma
2 karika friss gyömbér
Fekete szezámmag
A tésztát sós vízben al'dentére főzöm, csepegtetem.
A sárgarépát tetszőleges csíkokra vágom, Én előbb felkarikáztam, majd úgy vágtam belőle csíkokat, de igazából teljesen mindegy, a lényeg, hogy ne legyen túl vastag. Ez fogja az étel roppanósságát megadni és a gyomrot elfoglalni egy kis tartósabb munkával.
2-3 ek olajon a kockázott vöröshagymát a répával lepirítom, (Én aprított gyömbért is tettem hozzá csak az immunerősítő hatása miatt, ez akár el is hagyható )hozzáadom az átmosott és alaposan lecsepegtetett kínai zöldségkeveréket, aprított fokhagymákat. Tovább sütőm az egészet, sózom, öntök hozzá szójaszószt, pár percig kevergetem majd hozzáadom a tésztát is. Még kb 5 perc kevergetés legmagasabb hőfokon és kész az ebéd.
Fekete szezámmaggal még a végén megturbóztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése