Oldalak

Oldalak

2019. szeptember 24., kedd

Kókuszbundás alma

A kókuszbundás alma egész egyszerűen azért született kókuszosra, mert kiderült, hogy nincs itthon fahéj, viszont valamivel mégiscsak kellett egy kis ízt varázsolni a ch csökkentett bundácskába, így rögtön egy kis roppanósság is lett varázsolva a tízóraiba.


Hozzávalók 8 szelethez:
2 ek kókuszreszelék (20 g)
1 nagy db édes alma (210 g)
100 g Dia-wellness 50% ch-al csökkentett liszt
2 tk Dia-wellness cukorhelyettesítő
120 ml tej
1 tojás
1 picike por élesztő (ami a kk végére ráfér, nem kell sok)
2 ek kókuszzsír (1 ek-al sem fog felvenni a tészta belőle)

A liszthez adagolom a kókuszreszeléket, alaposan elkeverem. A langyos tejben 1 kk liszttel, hozzáadott cukor nélkül felfuttatom a picike élesztőt. A liszthez teszem a tojást, édesítőszert, tejet, elkeverem és hagyom állni addig, amíg az almát felszeletelem és kicsumázom.

2 ek kókuszzsírt felmelegítek, az almákat a bundába mártogatom addig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Frissen a kókusz még klasszul roppan később már nem.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése