Oldalak

Oldalak

2019. szeptember 7., szombat

Füstölt lazacos falafel stefánia

Stefánia készült nálam, nem túl megszokott módon, a darált húst ugyanis elhasználtam és nem volt itthon a fagyóban másik ezért improvizáltam egy sima stefániánál is sokkal finomabbat és egészségesebbet.


Hozzávalók:
1 üveg csicseriborsó (netto csicseri tömege 390 g)
1 db tojás

1 csapott tk őrölt szerecsendió
sok frissen őrölt tarka bors
1 db cukkini (226 g)
3 marék zabkorpa (50 g)
3 gerezd fokhagyma


100 g füstölt szeletelt lazac
3 db főtt tojás (lehet 4 db is)

A cukkinit sózom, nagyra reszelem és hagyom állni, amikor levet eresztett a levet kinyomkodom belőle.
A csicseriborsót bő folyó vízzel alaposan átmosom, 1 tojással pépesre botmixerezem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, sót, borsot, őrölt szerecsendiót (ez nagyon fontos ne hagyd ki) és a kinyomkodott cukkinit. Eldolgozom, végül 3 marék zabkorpát is kap. A lényeg, hogy jó fűszeres legyen, mert szereti a fűszert, ha nem vagy finnyás kóstold meg a masszát, intenzív bors és szerecsendió ízt kell érezni, ha ezt nem érzed tegyél hozzá még kedved szerint.

Félre teszem állni, hogy a zabkorpa dolgozzon, addig kifőzöm a 3 tojást.

A falafelt két részre veszem, 22 cm hosszú ujjnyi vastag adagot eligazítok egy sütőpapíron, ráteszem a főtt tojásokat, befedem a maradék falafellel, szépen formára csinosítom.

Beborítom a füstölt szeletelt lazaccal és mehet a sütőbe 200°C-ra 30 percre, ezután olajsprével lefújom és 180°C-on sütöm még 30 percet. Sütőből kivéve újra lefújom olajsprével, hogy a hal ne legyen száraz.

10 ujjnyi vastag szeletre vágom.

1 szelet Füstölt lazacos falafel stefánia:
Kalória: 108 Kcal
Fehérje: 8,7 g
Zsír: 5,4 g
Szénhidrát: 9,8 g







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése