Szóval az úgy volt, hogy nagy lelkesen megsütöttem gyerekemnek a muffinokat, hogy másnap viszi a suliba, de kiderült ma szombat van :D , úgyhogy íme a süti amit nem kellett dugdosnom. Szabad volt a rablás, pedig direkt úgy csináltam, hogy tuti másnap is puha maradjon.
Hozzávalók 9 db-hoz:
150 g zabpehely darálva
50 g szemes mák
1 kis doboz joghurt (150 g)
50 g túró
1 tojás
1 tk sütőpor
2 tk cukorhelyettesítő
2 ek olaj
1 dl tej
125 g áfonya
A zabpelyhet finomra, liszt szerűre darálom, hozzáadom az édesítőszert, cukorhelyettesítőt, szemes mákot és alaposan elkeverem.
A joghurtot, túrót, tojást, olajat és tejet szintén jól eldolgozom, hozzáadom az áfonya 2/3-át a maradék pedig majd a tetejére megy dísznek.
A két részt (száraz és nedves) villával szépen kikavarom. Muffin formákba töltöm, megszórom a tetejét mindenek maradék áfonyával.
180°C-on sütöm 40 percet.
A trükk amitől másnap is puha marad a zabos muffin az, hogy joghurtot és kevés túrót is kell a tésztába keverni.
1 db Áfonyás mákos muffin:
Kalória: 179 Kcal
Fehére:7 g
Zsír: 9 g
Szénhidrát: 13 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése