Oldalak

Oldalak

2019. szeptember 8., vasárnap

Cheddáros bomba

Végtelen egyszerű és végtelen finom már az a varáiáció is, amit magamnak sütöttem, de persze a fiam már megint változtatást eszközölt a sajátján mi szerint "Na tegyél már bele egy kis füstölt tarját nekem anyám, mert ez így nagyon csajos" mondat után ellibent a suliba..Én meg ott maradtam az összerakott finomsággal, amit meg kellett turbóznom férfias hozzávalóval..Húúú, hát az övé aztán tényleg brutál jó lett, de azért az enyémre sincs panasz.


Hozzávalók 9 db húspogácsa laphoz
500 g darált hús
50 g zabpehely
1 tojás
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt vegyes szemes bors

Feltét hozzávalók:
300 g reszelt nyers karfiol
100 g tejföl
100 g cheddár sajt
20 g zabpehely
1 gerezd fokhagyma

Gyerekemnek pluszban 2 szelet füstölt tarja kockázva

10 g cheddár a végén szórásnak

A feltéthez a karfiolt lereszelem, sózom és hagyom állni. Kinyomkodom a levét, hozzáadom a tejfölt, 1 db reszelt fokhagymát, reszelt 100 g cheddárt, zabpelyhet és hagyom állni, amíg a húspogácsát készítem.

A húspogácsához a fokhagymát az összes többi hozzávalóhoz reszelem. Mindent alaposan eldolgozok, 9 részre osztom. Szétlapítom és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Megrakom a feltéttel.
Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percet sütöm.
A bomba teteje, ha szét akar menni, nekem kettő ugyanis túrára indult, akkor sincs gond egy teáskanállal nyugodtan és erélyesen tessékeld vissza a helyére.

30 perc után kiveszem a sütőből, maradék kicsike sajttal megszórom és csak annyira teszem vissza, hogy szépen ráolvadjon.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése