Végtelen egyszerű és végtelen finom már az a varáiáció is, amit magamnak sütöttem, de persze a fiam már megint változtatást eszközölt a sajátján mi szerint "Na tegyél már bele egy kis füstölt tarját nekem anyám, mert ez így nagyon csajos" mondat után ellibent a suliba..Én meg ott maradtam az összerakott finomsággal, amit meg kellett turbóznom férfias hozzávalóval..Húúú, hát az övé aztán tényleg brutál jó lett, de azért az enyémre sincs panasz.
Hozzávalók 9 db húspogácsa laphoz
500 g darált hús
50 g zabpehely
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt vegyes szemes bors
Feltét hozzávalók:
300 g reszelt nyers karfiol
100 g tejföl
100 g cheddár sajt
20 g zabpehely
1 gerezd fokhagyma
só
Gyerekemnek pluszban 2 szelet füstölt tarja kockázva
10 g cheddár a végén szórásnak
A feltéthez a karfiolt lereszelem, sózom és hagyom állni. Kinyomkodom a levét, hozzáadom a tejfölt, 1 db reszelt fokhagymát, reszelt 100 g cheddárt, zabpelyhet és hagyom állni, amíg a húspogácsát készítem.
A húspogácsához a fokhagymát az összes többi hozzávalóhoz reszelem. Mindent alaposan eldolgozok, 9 részre osztom. Szétlapítom és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Megrakom a feltéttel.
Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percet sütöm.
A bomba teteje, ha szét akar menni, nekem kettő ugyanis túrára indult, akkor sincs gond egy teáskanállal nyugodtan és erélyesen tessékeld vissza a helyére.
30 perc után kiveszem a sütőből, maradék kicsike sajttal megszórom és csak annyira teszem vissza, hogy szépen ráolvadjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése