Oldalak

Oldalak

2019. szeptember 23., hétfő

Csiperkés carbonara spagetti

Gondoltátok volna, hogy a carbonara isteni finom gombával? Nem mellesleg tovább laktat.


Hozzávalók egy nagy serpenyőhöz:
2 dl főzőtejszín
1,5 dl víz
500 g csiperke
320 g vastag húsú paprika (színes kaliforniai)
2 gerezd fokhagyma

70 g feta (lehet parmezán is, nekem ez van a hűtőmben)
1/2 zcs Dia-welness szénhidrátcsökkentett spagetti tészta (125 g)
1 ek oliva olaj

A paprikát kockákra vágom, csiperkét hámozom és negyedelem, mindent egy nagy serpenyőbe teszek és oliva olajon lepirítom. Amikor a gomba már szépen megsült, az egészet megsózom, hozzáreszelem a fokikat és egy illatosra sütöm. Felöntöm a tejszínnel, majs hozzáadom a vizet is és a fetasajtot. Addig főzöm amíg a feta el nem olvad. Én fakanállal segítettem neki.
Hozzáadom az al'dentére kifőtt tésztát és egy kicsit még főzöm, hogy a tészta magába szívja a szaftot.

A tejszínnel kicsit spórolni fogok, méghozzá úgy, hogy 1,5 dl vízzel kipótolom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése