Oldalak

Oldalak

2019. augusztus 28., szerda

Tonhalas-spenótos rolád

Elkapott a spenótos hangulat, így a gyerekem főzelékének szánt spenót püréjéből csórtam egy kicsit és kis étkezésre készítettem magamnak tojásroládot. Egyetlen lepénykét sütöttem csak, azt szeleteltem fel kisebb adagokra, valahogy volt egy olyan sejtésem, hogy az egész mennyiséggel úgysem bírnék, hiába fér bele a megszabott keretekbe.


Roládhoz:
2 ek spenót püré
1 ek zabliszt
3 db tojás
nagyon kevés olaj sütéshez


Töltelékhez:
paradicsom
2 ek tonhal
1/2 kis doboz túró
1/2 kis doboz joghurt

A rolád hozzávalóiból híg omlett alapot készítek, 2 ek olajon az egész mennyiséget kisütöm, az omlettel ellentétben ezt palacsinta forgatóval meg is fordítom egyszer. Tányérra teszem, hagyom kihűlni.

A túrót kikeverem joghurttal, sót nem teszek hozzá, mert a tonhal nekem elég sós, megkenem vele az egész lepényt. Közepére paradicsomokat teszek, köré igazítom az alaposan lecsorgatott tonhalat és jó szorosan feltekerem. Beteszem hűtőbe legalább fél órára így könnyebb lesz feltekerni és szeletelni. Ha nem akarod szeletelni akkor azonnal is fogyasztható. Ujjnyi vastagra szeletelem, nekem 8 szelet és 2 vége lett.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése