Oldalak

Oldalak

2019. augusztus 20., kedd

Tökmagos házi ropi

Véget ért a mind éhen halunk hétvége, amit azért mi is enyhén benéztünk, mert persze nem volt itthon a gyereknek rágcsa, úgyhogy házi ropit készítettem, ahhoz az a kemény két hozzávaló még volt itthon. Ripsz-ropsz elkészült a ripsz-ropsz, és már röppentünk is a horgásztóra, kifogni a mai ebédnek valót, na meg élvezni a csendet.


Hozzávalók:
100 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
2 ek (35 g) tökmagliszt
1 dl víz
1 ek kókuszolaj
1 tk só

A liszteket elkeverem a sóval, hozzáöntöm az olajat és a vizet. Alaposan elgyúrom, pár perc múlva szépen összeáll kezelhető masszává. Tetszés szerint feldarabolom a tésztát és gilisztákat sodrok belőle.

Mehetnek a sütőbe 200°C-ra, addig kell sütni, amíg jól kiszárad, nálam 20 perc volt. Nyugodtan lehet az ajtót nyitogatni nézegetni, legalább kiszáll közben a vízpára.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése