Oldalak

Oldalak

2019. augusztus 19., hétfő

Harcsás mezzo saláta

A tavalyi év balatoni slágere a harcsa gyros volt, nem is csodálom a harcsa is a gyros is külön-külön a manna kategória nálam. Most, hogy kellemesen elaludtam, ami rám nem annyira jellemző gyorsan rá is csaptam az ötletre. Én hagyományos gyros helyett mezzo salátát szoktam enni, ha nagy ritkán nem főzök, ennek mintájára készült ma a Harcsás mezzo saláta kő kemény 10 perc alatt.


Hozzávalók:
250 g afrikai harcsa filé
oliva spré

oregano
halfűszer keverék
bors

5-6 szem koktél paradicsom
1/2 kígyó uborka
1 db kicsi tv paprika
1 nagy csipet túró
1 kk fehérborecet

Öntethez:
1 kis pohár joghurt

kapor
csipet pirospaprika

A harcsát sózom, fűszerezem, kockázom. Olivaolajjal alaposan lefújom, előmelegített gránit serpenyőben megsütöm.
Apróra vágott paradicsomot, uborkát, paprikát, sóval, fehér borecettel elkeverem, hozzáadom a harcsát, rászórom a túrót, de ha van a juh túró a legjobb hozzá. Joghurtos öntettel tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése