A tavalyi év balatoni slágere a harcsa gyros volt, nem is csodálom a harcsa is a gyros is külön-külön a manna kategória nálam. Most, hogy kellemesen elaludtam, ami rám nem annyira jellemző gyorsan rá is csaptam az ötletre. Én hagyományos gyros helyett mezzo salátát szoktam enni, ha nagy ritkán nem főzök, ennek mintájára készült ma a Harcsás mezzo saláta kő kemény 10 perc alatt.
Hozzávalók:
250 g afrikai harcsa filé
oliva spré
só
oregano
halfűszer keverék
bors
5-6 szem koktél paradicsom
1/2 kígyó uborka
1 db kicsi tv paprika
1 nagy csipet túró
1 kk fehérborecet
Öntethez:
1 kis pohár joghurt
só
kapor
csipet pirospaprika
A harcsát sózom, fűszerezem, kockázom. Olivaolajjal alaposan lefújom, előmelegített gránit serpenyőben megsütöm.
Apróra vágott paradicsomot, uborkát, paprikát, sóval, fehér borecettel elkeverem, hozzáadom a harcsát, rászórom a túrót, de ha van a juh túró a legjobb hozzá. Joghurtos öntettel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése