Szabin vagyok ilyenkor simán átcsapok hörcsögbe, és elkezdem a kifogyott fészkemet mindenféle tartós kekszekkel feltölteni. Tegnap egy adag sajtos korpás kekszet sütöttem, szépen ment is a dobozába, alig várom, hogy jöjjön velem bringázni vagy túrázni.
Hozzávalók 25 db-hoz:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabkorpa
1 tojás
2 dl víz
3 nagy csipet só
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 kk sütőpor
1 nagy marék reszelt sajt (80 g)
Mindent összegyúrok, jó kis ragacsos masszát kell kapni. Hagyom állni 4-5 percet, közben előmelegítem a sütőt 200°C-ra. Amikor a massza összeállt egy kis gyúrható cipóvá, szilikon lapon elkezdem kinyújtani a tésztát, ha ráragadna a nyújtófára, akkor lehet a tészta tetejére tenni egy sütőpapírt így könnyebben nyújtható.
Igen vékony keksz vastagságra nyújtom. Vagy a tepsibe fordítom sütőpapíros felével lefelé és felszeletelem, ezután már sütöm is, vagy leszedem a sütőpapírt, szeletelem és átteszem őket a tepsibe..ez már részlet kérdése.
200°C-on 20-25 percet sütöm.
1 db Sajtos korpás keksz:
Kalória: 55 Kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 2 g
Szénhidrát: 6,5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése