Oldalak

Oldalak

2019. augusztus 6., kedd

Pirított rókagombás penne

Egyszerűen imádom a gombát, egész kicsi koromban szerettette meg velem ezt az erdei csemegét apukám. Ő sokat mászkált erdősebb, fásabb terülteken, mindig hozott nekünk haza valamilyen finom gombát: őzlábat, csiperkét, pöfeteget, szegfűgombát, ha mást nem talált, akkor bogyókat: kökényt, csipkebogyót, berkenyét, de úgy sosem jött haza, hogy legalább egy marék erdei meglepetés ne lett volna nála. Ma ínyencek kedvence következik, kicsit nosztalgiázva, kicsit modernizálva, szénhidrátcsökkentett tésztával 5 perc alatt elkészülsz vele.


Hozzávalók:
150 g rókagomba (most lehet venni a bevásárló központokban és a piacon is)
1 db cukkini saláta ( 220 g)
petrezselyem zöld
1 nagy dunduska fokhagyma
50 g száraz Dia-wellness ch csökkentett penne tészta
1 ek olivaolaj
3-4 g reszelt füstölt sajt (nálam trappaista)


A pennét sós vízben al'dentére főzöm.
A rókagombát egyesével folyóvíz alatt óvatosan megmosom, cukkinit apróra vágom.

Egy serpenyőbe olajat teszek, felhevítem, hozzáadom a saláta cukkinit, legmagasabb hőmérsékleten sütöm. Amikor már szépen pirulósra sült a cukkini, hozzáadom a gombát addig sütöm, amíg levet ereszt.
Ezután mehet hozzá az aprított petrezselyem zöld és a só, átforgatom. Végül pedig hozzáreszelem a fokhagymát, leveszem a hőről, nehogy a fokhagyma megégjen.

A kifőtt tésztát az egész zöldséghez keverem, átforgatom, hogy összeérjenek íz ízek. Tányérra teszem, reszelt sajttal megszórom. Az egész főzés kb 5 percig tart!
Füstölt sajt lenne a legjobb hozzá, nekem az most nem volt itthon így maradt a sima trappista.

Egész mennyiség:
Kalória: 322 Kcal
Fehérje:12 g
Zsír:13 g
Szénhidrát: 28 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése