Oldalak

Oldalak

2019. július 3., szerda

Szederhab

Nekem a szederről valahogy mindig az erdő jut eszembe, persze az erdei szeder merőben más ízű, sokkal fanyarabb és persze mirinyóbb is, de azért gyógyhatása mindkettőnek szinte ugyanaz. Csakhogy kettőt kiemeljek közülük: jótékony hatással van a vércukorra és ízületi problémákra, ráadásul nagyon-nagyon finomak, gyönyörű, vidám színt adnak az ételnek.


Hozzávalók 1 adaghoz:
125 g szeder
1 kis doboz laktózmentes habtejszín (2 dl)
Lehet cukormentes növényi hulala is, de az nem laktózmentes, az érzékenyek tabletta fog kelleni mellé!
Aprított törökmogyoró díszítésnek
Ha édesebben szeretnéd, kóstolás után mehet hozzá édesítőszer amit használsz, nekem nem kellett.

A szeder nagy részét lebotmixerezem a hideg tejszínnel, addig dolgozom, amíg hab keletkezik.
Pár szem félretett szederrel díszítem és hogy egy kicsi rágni való is legyen benne, törökmogyóróval. Azonnal fogyasztható.

Egész mennyiség:
Kalória: 634 Kcal
Fehérje: 6 g
Zsír: 60 g
Szénhidrát: 16 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése