Oldalak

Oldalak

2019. július 19., péntek

Sárgabarackos zabgolyó

Ha az ételek alapanyagait megfelelően állítod össze, akkor nemcsak egészségesebb lehetsz, de nyáron a strandon még gyorsabban és szebben is barnulhatsz..ez a recept a most visszaköszöntött remek strandidőre lett kitalálva. Naponta pár golyócskával kényeztetheted a gyomrodat és a bőrödet is, a sárgarépában és a sárgabarackban lévő A-vitamin védi a bőrt az UV sugárzástól, a bennük lévő karotin pedig segít a szép barnulásban, nem mellesleg szuperdiétás, és vércukorbarát.


Hozzávalók 18 db-hoz:
200 g reszelt sárgarépa
200 g sárgabarack (mag és héj nélkül ennyi)
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
1 ek facsart citromlé
100 g zabpehely
15 g kókuszreszelék vagy bármilyen csonthéjas mag

A sárgabarackot magozom. Héját eltávolítom, így nem fog megbarnulni a zabgolyó, hanem szép narancssárga marad. Villával pépesre nyomkodom a barackot és a reszelt sárgarépához adom. Hozzáadom az édesítőszert és a citromlevét, villával alaposan eldolgozom. Ezután hozzámérem a zabpelyhet innentől már kézzel dolgozom szépen. Beteszem hűtőbe legalább fél órára, hogy a zab megszívja magát.
Kókuszreszelékbe hempergetem.

1 db Sárgabarackos zabgolyó:
Kalória: 37 Kcal
Fehérje: 2 g
Zsír: 1 g
Szénhidrát: 5 g








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése