Oldalak

Oldalak

2019. július 28., vasárnap

Mediterrán halsaláta

Kaptam egy kis könyvecskét  abban találtam egy olyan, de olyan jó halakhoz való mártást, amire azonnal rábuktam, hogy ezt ki kell próbálnom..húúú, hát ez valami zseniálisan finom.


Hozzávalók:
300 g Afrikai harcsa filé
hal fűszer só
olivaspré

150 g paradicsom
200 g uborka
1 kis üveg töltött zöld olajbogyó (130 g)

Ínyenc mártáshoz:
2 dl tejföl
snidling, ebből elég sokat elbír, nekem sajna már kevés volt az is szénás
130 g uborka
2 nagy marék zöld töltetlen olajbogyó (60 g)
2 tk mustár
nagy csipet só
1 kk citromé

A harcsát fűszerrel, olivasprével kifújt serpenyőben megsütöm. Feldarabolom.

A mártáshoz a tejfölhöz reszelem a 130 g hámozott uborkát, hozzá aprítom az olajbogyót és a snidlinget. Kap még mustárt és citromlét is, ezután alaposan elkeverem.

A maradék 200 g uborkát mosdom és kicsike kockákra vágom, ahogy a paradicsomot is, ( a paradicsom lehet bébi paradicsom is) hozzáadom a mosott töltött olajbogyót. Az egészet elkeverem, mehet hozzá a sült hal is. Más fűszer nem fog kelleni, még só sem szerintem, mert a mártás mindent fel turbóz.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése