Én még mindig nem tudom megunni a fasírtot, szerintem csak azért nem, mert ezzel nincs sok macera, meg mondjuk általában én rakom össze és a gyerekem gömbölygeti..így meg könnyű szeretni :D Most kivételesen nem a húsgombóc hanem inkább a köret dominált, így tőlem nagyon szokatlan módon a húsgombócban a fűszer csak minimálon zenélt, mert semmiképp nem akartam a köret ízét elnyomni.
Hozzávalók:
600 g darált hús
só
frissen őrölt tarka bors
2 nagy marék zabpehely
1 tojás
300 g vajbab
1 db cékla (150 g)
2 db szívsaláta
vaj
só
Fasírtot a fent írt hozzávalókkal elkeverem, kis gombócokat készítek, sütőpapíron sütőben 200°-on készre sütöm.
A salátához egy kevéske vajon, sóval, fedő alatt közepes hőmérsékleten nyers vajbabot párolok. Amikor szépen megpuhult, hozzáreszelem a nyers céklát, darabolok hozzá szívsalátát. Elkeverem és húsgombóccal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése