Oldalak

Oldalak

2019. július 26., péntek

Mandula prézlis túrógombóc hideg szilvaöntettel

Azt hiszem ez lesz mindenki legújabb kedvenckéje, desszertnek, vendégvárónak, vagy simán főételnek.  Eszméletlen finom a hideg szilvaöntettel, a túrógombóc pedig segít jóllakni, mégis könnyen emészthető.


Szilvaöntet hozzávalói:
200 g Szilva
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő, vagy más édesítőszer ízlés szerint
fahéj
1 dl víz
1 dl laktózmentes tej (lehet sima is)
2 ek zabpehelyliszt (70 g)

10 db gombóchoz:
25 dkg túró
csipet só
3 marék zabpehely (60g)
1 tojást
2-3 ek darált natúr mandula

Az a legjobb ebben a receptben, hogy az öntet kánikulában jól behűtve igazi finomság lesz, de szomorkás esős időben is felvidít. Először tehát az öntetet készítem el, ami egyébként minél tovább áll, annál finomabb. 1,5 dl vízben pár perc alatt megfőzöm a darabolt szilvát, hozzáadom a fahéjat és az édesítőszert is ízlés szerint. Ezután átteszem egy mixer tálba, hozzámérem a zabpelyhet és a tejet. Alaposan lebotmixerezem és megy a hűtőbe.

A túrógombócokat szokásos módon készítem, mindent egy tálba teszek, jól eldolgozom és hagyom állni 15-30 percet, időnként átkevergélem villával.
Szerintem az édes szilvaöntethez a sós tűtógombóc illik a legjobban, de ha te ettől idegenkedsz nyugodtan csináld édesítőszerrel édesre. 10 db gombócot készítek, lobogó vízben pár perc alatt készre főzöm. Natúr darált mandulába forgatom.Öntettel, akár darabolt friss szilvával tálalom.

Egész mennyiség: 
Kalória: 959 Kcal
Fehérje: 65 g
Zsír: 33 g
Szénhidrát: 92 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése