Vasárnapi sorbet gyártás második receptje, meglehetősen keveset sikerült készíteni, úgyhogy aki szereti a sárgabarackot az négyszeresre emelje meg az adagot, mert isten királynő lesz amikor elővarázsolja a fagyóból.
Hozzávalók:
200 sárgabarack mag és bőr nélkül
1/2 db lime leve és héja
1 ek Dia-Wellness cukorhelyettesítő (vagy amit épp használsz ízlés szerint)
1,5 dl víz
Hadi helyzet a következő: A barackot ki kell magozni és a bőrét el kell távolítani. Vízzel, édesítőszerrel, botmixerrel átdolgozni, ezután mehet hozzá a lime leve és reszelt héja, végül mehet a fagyóba.
Fél óránként át kell dolgozni botmixerrel, kb 2 órán belül kész a sorbet.
Egész mennyiség 6 gombóc:
Kalória: 102,5 Kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 0,8 g
Szénhidrát: 20 g
Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak írom, hogy gyors felszívódású gyümölcscukor az összes szénhidrát amit tartalmaz, erre nagyon kell figyelni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése