Házi gyümölcs sorbeteket készítettem vasárnap gyorsan, egyszerűen, hozzáadott cukormentesen. Ma az egyik nagy kedvencemet mutatom nektek az Ananász sorbetet.
Hozzávalók:
204 g ananász (1/2 db)
1,5 dl víz
1 tk Dia-Wellness cukorhelyettesítő (vagy amit épp használsz ízlés szerint).
Az ananász nagyon érett legyen, mondjuk ebben a melegben nem nehéz igazi szép sárgára érlelni, elég hozzá egy nap a konyhában. Félbevágom, mert a gyönyörű héjába, fogom visszatölteni a sorbetet. Késsel kivágom a középső keményebb részt, kanállal kikanalazom a puha húst, egy mixer edénybe teszem.
Hozzáadom az 1 tk cukorhelyettesítőt és még 1,5 dl vizet. Botmixerrel átdolgozom, jó habosra, ezután olyan edénybe teszem ami kissé henger alakú, de be is fér a fagyasztószekrénybe, én erre egy citromfacsaró alját használtam..mert, fél óránként kiveszem a fagyból és átdolgozom. Két óra alatt már eléri a sorbet állagot.
Vigyázzatok ha keményre fagy a teteje akkor előbb törjétek meg a jeges gyümölcsöt, nehogy úgy járjatok, mint Én, hogy gyúrok v@ze, nyomom neki a botmixert, mint a süket, aztán a fele sorbet a homlokom landol..mondjuk legalább jó hideg volt és egész nap ezen röhögtem.
Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak írom, hogy gyors felszívódású gyümölcscukor az összes szénhidrát amit tartalmaz, erre nagyon kell figyelni! Amitől mégis jobb, mint a bolti, hogy tudod mi van benne és egész biztos nincs hozzáadva cukor.
Egész mennyiség 6 gombóc:
Kalória: 102 Kcal
Fehérje: 1 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 24 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése