Oldalak

Oldalak

2019. július 21., vasárnap

Juhtúrós zabgaluska

Nokedlis szép napot! :D Bevallom már egy éve leamortizáltam a nokedliszaggatómat, ugyanis voltam olyan lusta, hogy nem kézzel mosogattam el, hanem betettem a mosogatógépbe, onnantól meg rozsdásodásnak indult és főleg a kukának. Aztán persze ahogy lenni szokott, azóta mindig elfelejtek venni, pedig mi nagyon szeretjük a hagyományos ételeket, így a nokedlit is. Nem volt mit tenni kiskanállal galuskákat szaggattam. Hosszú felszívódású, rostban gazdag zabpehelyből készítettem, így nem emeli meg a vércukrot hirtelen és a finomlisztes nokedlivel ellentétben kisebb adaggal is hihetetlen sokáig jól lehet lakni.


Hozzávalók:
200 g zabpehely darálva
2 tojás
víz


150 g juhtúró
150 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
snidling

Darált zabpehelyből vagy zablisztből 2 tojással, sóval és vízzel közepes kemény nokedlit készítek. Ennél a nokedlinél a víz hozzáadása után pihentetni kell a tésztát 5-10 percig, mert felveszi a vizet, ha nagyon tömény, sűrű a nokedlitészta, akkor óvatosan adagolj hozzá még vizet, de ne csináld lágyra és ne legyen kőkemény se.
Nokedliszaggatóval vagy kiskanállal lobogó, sós vízben főzd ki. Hideg folyó víz alatt szűrőben mosd át.

A juhtúró nagy részét keverd ki tejföllel, aprított snidlinggel és zúzott fokhagymával. Keverd össze a nokedlivel, szórd meg a maradék juhtúróval és kész.






1 megjegyzés: