Oldalak

Oldalak

2019. június 27., csütörtök

Tzatzikis húsgolyó

Tzatzikis húsgolyókat kevertem be kora reggel mielőtt strandra indultunk, így hazajövet már csak sütni kellett és legalább igazán összeértek az ízek is..sok fehérje és zöldség, szinte zéró szénhidrát.


Hozzávalók 20 db-hoz:
400 g darált marhahús

kapor
1 tk mediterrán fűszerkeverék (Lucullus)
1 db tojás
+rozmaring ág, ez csak a sütéshez kell majd

1 db kígyóuborka
2 nagyobb paradicsom
2 kis pohár natúr laktózmentes joghurt (300g)
kapor


A darált húst a fűszerekkel, sóval, tojással alaposan eldolgozom és hagyom állni. 20 kicsi golyót készítek. Mivel most nem volt sütőm ezért kevés olajban megsütöm, az olajba 1 rozmaring ágat is teszek, így a rozmaring íze és illata is a húsokba sül.

Uborkát szeletelem (nincs reszelő a panzióban), a paradicsomot is szeletelem, a joghurtot kaporral és sóval eldolgozom, beleteszem az uborkát, paradicsomot és kész a finom saláta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése