Oldalak

Oldalak

2019. június 28., péntek

Rákóczi túrós pohárkrém

Nahát nekem tuti biztos nincs kedvem sütni, nem a meleg miatt, hanem inkább a lustaság miatt, úgyhogy nálam ilyenkor valami szuper gyors pohárkrém készül, abban még sosem csalódtam, várni sem kell rá túl sokat, finom is, diétásabb is, igazán mi kell még?....kb ez van mostanában, sajnos már most érzem, hogy a vasárnapot nem úszom meg ilyen könnyen.


Hozzávalók 4 pohárhoz:
2 kis doboz laktózmentes túró (500 g)
1 kis pohár laktózmentes natúr joghurt (300g)
4x-es erősségű édesítőszer ízlés szerint

8 db sárgabarack (200g)

Morzsához:
50 g jelölten glutánmentes zabpehely
100 g mandula( nálam forgács, de teljesen mindegy le lesz aprítva)
1 púpos ek 4x-erősségű édesítőszer
4-6 ek lakózmentes tej

A túrót a joghurttal és az édesítőszerrel botmixerezem.

A barackokat magozom, lehúzom a héját, szintén botmixerrel eldolgozom, ha szeretnél tegyél hozzá édesítőszert.

A morzsa alaphoz a zabpelyhet és a mandulát aprítógéppel ledarálom, hozzászórom az édesítőszert és óvatosan adagolva kanalanként a tejet. Hagyom állni, hogy a zab megszívja magát, ha nagyon nagyon száraznak tűnik egy pici tej mehet még bele, de lassan, mert a lényeg, hogy morzsaszerű legyen az egész.

Ezután már csak ízlés szerint rétegezni kell a poharakban a három réteget.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése