Oldalak

Oldalak

2019. június 2., vasárnap

Szecsuáni kevert pite

Kövi hétre összedobott tízórai az egyszerűség és már megint egy deka időm sütni jegyében készült. Fürge róka lábak vagyis kezek lesütöttek egy adagot, a surranó kis árnyak meg elhordták majdnem mind, úgyhogy már most látom keddre ki kell találnom valamit..banyek még ennél is gyorsabbat?..


Hozzávalók:
200 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
3 ek eritrit
3 tojás
2 kis doboz natúr laktózmentes joghurt (300 g)
2 citrom reszelt héja
2 tk szecsuáni bors (nagyon finom lime-os íze és illata van)
pici só
10 g sütőpor
2 ek kókuszolaj

A száraz alapanyagokat összekeverem egy tálban. Külön tálban a nedves alapanyagokat is, az eritritet én ide tettem. A két tálat egymáshoz keverem, hozzáreszelem a citromhéjat és megszórom 2 tk szecsuáni borssal. Jól elkeverem sütőpapírral bélelt 24x16 cm-es kis tepsiben 190 °C-on sütöm 30 percet, majd 15 percet még 170°C-on.
Rácson hagyom kihűlni ezután 12 kockára vágom, a szélét nem kell levágni nyugodtan hagyd rajta a pitén.

Mivel a pitéhez nem adtam túl sok zsiradékot így kicsit nedvesebb, de nagyon finom limeos-citromos ízhatású puha tésztát kell kapni. Én sima fahájjal meghintettem.

1 kocka Szecsuáni kevert pite:
Energia: 112 Kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 13 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése