Kövi hétre összedobott tízórai az egyszerűség és már megint egy deka időm sütni jegyében készült. Fürge róka lábak vagyis kezek lesütöttek egy adagot, a surranó kis árnyak meg elhordták majdnem mind, úgyhogy már most látom keddre ki kell találnom valamit..banyek még ennél is gyorsabbat?..
Hozzávalók:
200 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
3 ek eritrit
3 tojás
2 kis doboz natúr laktózmentes joghurt (300 g)
2 citrom reszelt héja
2 tk szecsuáni bors (nagyon finom lime-os íze és illata van)
pici só
10 g sütőpor
2 ek kókuszolaj
A száraz alapanyagokat összekeverem egy tálban. Külön tálban a nedves alapanyagokat is, az eritritet én ide tettem. A két tálat egymáshoz keverem, hozzáreszelem a citromhéjat és megszórom 2 tk szecsuáni borssal. Jól elkeverem sütőpapírral bélelt 24x16 cm-es kis tepsiben 190 °C-on sütöm 30 percet, majd 15 percet még 170°C-on.
Rácson hagyom kihűlni ezután 12 kockára vágom, a szélét nem kell levágni nyugodtan hagyd rajta a pitén.
Mivel a pitéhez nem adtam túl sok zsiradékot így kicsit nedvesebb, de nagyon finom limeos-citromos ízhatású puha tésztát kell kapni. Én sima fahájjal meghintettem.
1 kocka Szecsuáni kevert pite:
Energia: 112 Kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése