Tegnap palacsinta készült ebédre dupla csokis és vaníliás változatban, hosszú felszívódású zabpehellyel, házi készítésű vaníliakrémmel, hogy jobban telítsen és tovább laktasson.
Inzulinrezisztenciában és cukorbeteg diétába is beilleszthető.
Hozzávalók 12 db palacsintához:
2 ek natúr kakaópor (32 g)
300 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
2 tojás
7 dl laktózmentes tej vagy bármilyen más növényi tej, ha azt használsz
2 ek eritrit
csipet só
Teflon serpenyő a sütéshez, vagy kókusz olaj és más serpenyő.
Krém hozzávalói:
4 tojás sárgája
3 ek eritrit
6 ek (90 g) jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
2 dl laktózmentes tej vagy növényi tej
Vanília őrlemény
Palacsinta hozzávalóival palacsinta tésztát készítek, 15 percet hagyom állni.
Közben csomómentesre keverem egy kis fazékban a krém hozzávalóit és amíg sül a palacsinta ezt is hagyom állni.
Felhevített teflon serpenyőben összesen 12 db kakaós palacsintás sütök. Mind a 12 db-ot középen félbe vágom, méghozzá azért, mert annyira laktató a zabpehely miatt, hogy fél palacsinta fog annyit érni, mint 2 db sima fehér lisztes gonosz változat.
Amikor a palacsinták kisültek és ketté vágtam mindet, hozzáfogok a krémet közepes hőmérsékleten folyamatos keverés mellett felfőzni. Akkor lesz jó, ha már besűrűsödik és elválik az edény aljától.
Ekkor leveszem főzőlapról, még melegen minden fél palacsintába egy-egy evőkanálnyi krémet kenek vékonyan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése