Oldalak

Oldalak

2019. június 29., szombat

Koviubis serpenyős

Egy hideg savanykás egytál zseniális ebben a hőségben, próbáljátok ki bátran, nekem nagyon bejött. Tegnap korán  hajnalban készült, igazából nem a meleg miatt, hanem, mert dolgozni rohantam, de mivel alig van vele munka és idő bármikor pikk-pakk készíthető. Én délben a nagy melegben inkább hűtőhidegen ettem..és igen naggyoon finom volt.
Mivel szénhidrát szinte nuku ami benne van, ezért a cukorbetegek figyeljenek, ha erre fáj a foguk, kelleni fog mellé egy kis tészta, vagy rizs.


Hozzávalók:
400 g  csirke felsőcomb filé
3 hatalmas db kovászos uborka
2 db tv paprika
1 db bocskorpaprika
2 db paradicsom
magyaros fűszerkeverék

1 kis pohár natúr laktózmentes joghurt

A paprikákat, kovászos uborkát, paradicsomot nagyra darabolom.

A csirkecombokat ugyanígy nagyra darabolom, egy serpenyőbe teszem, nem teszek alá olajat, mert elég lesz, ami a húson van. Legmagasabb hőfokon elkezdem sütni a darabolt paradicsommal, alaposan befűszerezem és lefedem. Amikor hús már majdnem kész (ezt lehet késsel ellenőrizni), akkor hozzáöntöm az összes többi zöldséget. Fedő nélkül sütöm tovább.

Ha a paprika is és a hús is megsült, belekeverek 1 pohár joghurtot, még pár percig főzöm és elzárom.

Melegen is nagyon-nagyon finom, de nekem hidegen volt a leges legjobb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése