Oldalak

Oldalak

2019. június 3., hétfő

Fetasajttal sült gomba spenótos zöldbab főzelékkel

Júúú, tisztára úgy megadtam a nevet a mai ebédemnek, akár egy étteremben, csak az enyém sokkal finomabb lett.


Hozzávalók:
4 nagy fej csiperke (310 g)
50 g friss spenót levél
320 g ceruzabab

70 g laktóz mentes natúr joghurt
2 púpos ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (30g)
1 ek kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
125 g mediterrán fűszerezésű fetasajt

A gombákat tisztítom, kibélelem a spenót felével, belegyömöszölöm a sajtot. Tapadásmentes serpenyőben mehet a sütőbe 190°ra amíg meg nem sül, látni fogod a gombán.

A maradék spenótot leaprítom a ceruzababbal együtt sós vízben megfőzőm. Közben 1ek kókuszolajon lepirítom az aprított fokhagymát. A fokhagymát kiszedem kanállal az olajból és a joghurthoz keverem, hozzáadok 2 ek zabpehelylisztet, alaposan eldolgozom.

Amikor a zöldbab megfőtt hőkiegyenlítéssel kikeverem a joghurtos habarást, beleöntöm az egész főzelékalaphoz addig főzöm amíg a főzelék besűrűsödik. Töltött gombával tálalom.

Egész mennyiség 2 adag:
Energia: 676 Kcal
Fehérje: 40 g
Zsír: 34 g
Szénhidrát: 51,4 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése