Oldalak

Oldalak

2019. június 15., szombat

Édes-savanyú padlizsán

Nem vagyok vegetariánus sem vegán, jobban mondva csak heti négy napon, kb mint a kocabagósok. Néha heti 1x-2x azért eszek egy kis húst az íze kedvéért, de amúgy egész jól elvagyok a házi, gyors, húsmentes egytálaimmal. Pl, ha édes-savanyúra fáj a fogam, összerittyentek egy böszme nagy adag Édes-savanyú padlizsánt, úgyhogy igazán jó kis fogyis, várcukor karbantartó ebéd vagy vacsora legyen.


Hozzávalók 2 adaghoz:
350 g = 1 db padlizsán
45 g póréhagyma
150 g = 2 db sárgarépa
180 g bambuszrügy
5 ek jelölten gluténmentes szójaszósz
2 púpos ek eritrit vagy más édesítőszer
2 ek ecet

Mehetett volna még bele ananász max 100 g, de lusta voltam lemenni csak ezért a boltba.
1 ek kókuszolaj


Minden zöldséget felkockázok.
A póréhagymát vékonyra karikázom kókuszolajon lepirítom. Sózom, felöntöm szójaszósszal és rögtön hozzáteszem a zöldségeket. Mehet bele az édesítőszer és az ecet. Fedő alatt addig párolom közepes hőn, amíg a padlizsán összeesik. Az egész hadművelet kb negyed óra.

Egész hatalmas mennyiség:
Kalória: 399 Kcal
Fehérje: 16 g
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 42 g







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése