Oldalak

Oldalak

2019. május 23., csütörtök

Zabpelyhes kapros túrós lepény

Retróra hangolódtam a minap, nagymamám sokat készített kapros túrós lepényére vágytam. Nagy szerencsémre még vennem sem kellett a kaprot, kedves kolléganőmtől kaptam egy hatalmas csokorral, úgyhogy sóvárgásomat lecseréltem nyálcsorgatásra, úgy betelítette a konyhámat a finom lepény illat, alig bírtam kivárni, hogy kihűljön.


Hozzávalók 6 szelethez:
250 g laktózmentes túró (1 kis doboz)
1 púpos ek laktózmentes tejföl (60g)
nagy csipet só
kapor ízlés szerint
150 g jelölten gluténmentes zabpehely darálva
1/2 zcs sütőpor
2 tojás

A túrót a tojással, tejföllel és a sóval alaposan elkevertem villával. Hozzáadtam a asütőporral elkevert darált zabpelyhet, újra alaposan eldolgoztam.
Sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe halmoztam (24x17 cm), villával elegyengettem, 180 °C-os sütőben sütöttem 30 percet.

1 szelet Zabpelyhes kapros túrós lepény:
Kalória: 200 Kcal
Fehérje:13,3 g
Zsír: 8,3 g
Szénhidrát: 15,2 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése