Megosztó étel következik, nem csak a csirkemáj miatt, hanem mert diétás mivoltához is érvek és ellenérvek csapódnak. Én személy szerint imádom, gyerekkorom nagy kedvence, telis-tele van vassal és vitaminokkal, meg úgy egyáltalán nagyon szeretem íz ízét, olyan kis omlós, karakteres..soso most az egyik ronda, de nagyon finom kedvencem következik új köntösbe csomagolva, szépen felturbózva.
Hozzávalók:
500 csirkemáj
1 egész vöröshagyma
1 egész padlizsán
3 marék tavaszi új borsó (ha nincs akkor lehet fagyasztott is)
1 paradicsom
rengeteg frissen őrölt tarka bors
só
1 ek kókuszolaj
A hagymát csíkokra vágom 1 ek kókuszolajon elkezdem lepirítani.
Közben a májat megmosom, negyedekre vágom és a hagymára teszem.
Sózom és brutálisan megborsozom...igen a csirkemájat nyugodtan lehet sózni, mert a sertésmájjal ellentétben nem keményedik meg, de legalábbis összetartja a májat és nem engedi szét esni.
Így sütöm szépen a legmagasabb hőmérsékleten, közben felkockázom a padlizsánt és a paradicsomot ezt is hozzáadom, végül az új borsót is.
Addig sütöm így szépen egyben amíg minden lé el nem fő alóla és a máj már biztosan nem véres beül...késsel át kell vágni pár darabot és lehet látni, hogy megsült-e vagy sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése