Tegnapi nap margójára: miután rendesen bealudtam, így nagy ebédfőzésre már nem volt időm..feltéptem a hűtő ajtaját, na gyerünk bébi meséld el nekem marhagyorsan mit főzzek ma magamnak, kipakoltam mindent a konyhaasztalra és egy katica jött ki a puzzleból.
Pizzatészta hozzávalói:
100 g jelölten gluténmentes zabpehely
1 kk sütőpor
nagy csipet só
125 g laktózmentes túró (1/2 kis doboz)
1 tojás
2 tk laktózmentes joghurt (60 g)
Rakományhoz:
200 g kicsi paradicsom
5 szelet laktózmentes szeletelt trappsita (78g)
bazsalikom levél jó sok
a paradicsomokra + 4 csipet jelölten gluténmentes zabpehely
A pizzatésztához a zabpelyhet ledarálom kávédarálón, elkeverem a sóval és a sütőporral. A túrót kikeverem a tojással és a joghurttal hozzáadom a lisztkeveréket eldolgozom és hagyom állni addig amíg a sütő előmelegszik 19°C-ra.
A pici paradicsomokat (koktél vagy fürtös, mert azok nem olyan savasak és vastag húsúak) felvágom, mag felőli részüket zabpehellyel leszórom. A bazsalikom levelet felaprítom.
Tepsibe egyengetem vizes tenyérrel vagy vizes kanál háttal a túrópizzát 10 percet elősütöm, ezután rászórom a bazsalikomot, befedem sajttal és paradicsommal. Megy vissza a sütőbe újabb 25-30 percre 190°C-ra sülni addig amíg a pizza széle aranybarna nem lesz.
Egy adag (1/2 pizza):
Kalória: 442 Kcal
Fehérje: 33 g
Zsír: 23 g
Szénhidrát: 32 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése