Oldalak

Oldalak

2019. május 27., hétfő

Menemen a Török lecsó

Ha gyorsan elkészíthető könnyű vacsorára vágysz, akkor a török lecsó lesz a te ételed. A Menemen kísértetiesen hasonlít a hagyományos magyar lecsóra, bár ezt egy kicsit vissza kell fordítani, hiszen a lecsó igazából nem is magyar étel, a törököktől vettük át, ahogy sok egyéb mást is..minden esetre az biztos, hogy nagyon finom, nagyon gyors és önmagában fogyasztva még rendkívül diétás is. Jöjjön hát a recept:


Hozzávalók:
50 dkg vegyes paprika
3-4 nagy db paradicsom (500 g)
1 ek olivaolaj

1 db közepes vöröshagyma
bármilyen fűszer keverék bőven, általában oreganót használnak, nálam most frissen őrölt Garam masala
3 tojás

A vöröshagymát az olajon üvegesre párolom, paprikát felaprítom és hozzáadom, sózóm. Alacsony hőmérsékleten elkezdem lepárolni, hozzákockázom a paradicsomot is és fedő alatt tovább párolom.
Mielőtt a paprika megpuhul, bőven fűszerezem, majd ráütök 3 tojást.
Innentől kétféleképp lehet készíteni vagy egyben hagyom a tojásokat és 1-2 perc alatt a fehérjét megsütöm a paprikán ahogy én is, de épp csak addig, amíg a fehérje megfő és a sárgája még folyik .. vagy az egészet elkeverem ahogy a hagyományos lecsónál is szokás, de nem sütöm meg a tojásokat teljesen hanem szintén hagyom folyósan.

A így elkészült Menement kenyérrel, kenyérlángossal vagy pitával kézzel eszik.

Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 567 Kcal
Szénhidrát: 39 g 

*IR, PCOS esetén ki kell egészíteni ebédre teljes kiőrlésű tésztával vagy kenyérrel.

*Gastritis, GERD, gyomorfekély esetén ez az étel ebben a formában nem fogyasztható a benne lévő paradicsom és a fűszer miatt. 
Ha mégis nagyon ennél, csak oregánot tegyél bele és a paradicsomból a kicsi koktél paradicsommal készítsd úgy, hogy csak a húsát használod fel a leveses mag részt nem. 

Jó étvágyat kívánok!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése