Ha a rántott karfiolt szereted, akkor ezt a fasírtot egyenesen imádni fogod, egyrészt sokkal kevesebb macera elkészíteni, másrészt sokkal kevesebb szénhidrátot is tartalmaz.
Hozzávalók 20 db-hoz:
1 fej karfiol = nálam 520 g
40 g zeller gumó
sok petrezselyemzöldje
4 tojássárgája
3 kk kókuszolaj
só
jó nagy csipet őrölt szerecsendió
60 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
A karfiolt lereszelem, sózom, hagyom állni amíg levet ereszt. Alaposan kinyomkodom belőle a vizet.
Hozzáadok 4 tojássárgáját, őrölt szerecsendiót, zabpehelylisztet, aprított petrezselyem levelet. Sajtreszelőn belereszelem a zellergumót is.
Hagyom állni 5 percet, ezután 20 golyót gömbölygetek belőle.
Kókuszolajjal kikent kis cserépedényekbe vagy tepsibe teszem, mindegyik tetejére egy icipici kókuszolajat csorgatok. Előmelegített 190°C-os sütőben 20 percet sütöm.
1 db karfiol fasírt:
Kalória: 36 Kcal
Fehérje: 1,3 g
Zsír: 1,8 g
Szénhidrát: 3,0 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése