Oldalak

Oldalak

2019. április 4., csütörtök

Stíriai metélt

Tavaszi szünetben vagy hétvégi ráérős napokon ebéd készítéshez be lehet fogni a gyerekeket is egy kis robotra, biztos vagyok benne, hogy örülni fognak a gyurmázásnak, a kisült finomságról már nem is beszélve. Hab a tortán..akarom mondani a stíriai metélten, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz, lassú felszívódású liszttel készül, így cukorbeteg barát, diabeteszben és inzulinrezisztenciában is fogyasztható, fogyókúrában meg de pláne kötelező!!


Hozzávalók 25x17 cm-es tepsihez
50 dkg laktózmentes túró
5 tojás
3 dl laktózmentes tejföl
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 citrom reszelt héja
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 ek Bourbon vaníliás cukorhelyettesítő

1 tk kókuszolaj

A túrót elkeverem 1 tojással, 1 ek tejföllel, csipet sóval, 1 ek 4x-es édesítőszerrel. Hozzáadom a 20 dkg zabpehelylisztet, hagyom állni 10 percet ezután vékony rudakat sodrok.

Magas falú fazékban két részletben kifőzöm a nudlikat.
A víz rendesen lobogjon amikor a nudlikat a vízbe teszem, vigyázni kell, mert könnyen felhabzik és kifut, ezért kell a magas falú edény. 2 perc alatt megfőzöm, hideg folyó víz alatt szitán átmosom, alaposan lecsepegtetem.

A maradék tejfölt kikeverem a 4 tojás sárgájával, bourbon vaníliás édesítőszerrel és az 1 ek 4x-es erősségű édesítőszerrel, hozzáreszelem a citromhéját, belecsorgatom a kókuszolajat.
Ezt a masszát a túrónudlihoz keverem.

A 4 tojás fehérjét felverem habnak, ahogy egy piskótánál is szoktuk nagy mozdulatokkal a nudlihoz keverem.

170°C-os sütőben alsó-felső sütésen 45 percet sütöm, 8 kockára vágom.

1 kocka Stíriai metélt:
Kalória: 290 Kcal
Fehérje: 17 g
Zsír: 14,5 g
Szénhidrát: 21 g






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése