Amikor a csilis bab belefér a diétába egy álom teljesül.
Hozzávalók:
1 db padlizsán 300 g
50 g szárazbab
1 db sárgarépa 100 g
3 dl nagyon sűrű paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
1/2 db vöröshagyma
1 ek kókuszolaj
só
sok-sok bors, csilipehely
A babot sós vízben megfőzöm.
A padlizsánt, a nyers répát, vöröshagymát kicsire összedarabolom 1 ek kókuszolajon sóval sütöm kb 5 percig, ezután fedő alatt 0,5 dl vízzel lepárolom. Amikor a padlizsán összeesik, hozzáadom a borsot és a csilipelyhet amennyit szeretnék, felöntöm a sűrű paradicsomlével, hozzáadom az aprított fokhagymát és fedő alatt főzöm tovább a főtt babbal együtt. Ha nagyon sűrű a paradicsomlé, tehetsz hozzá 0,5 dl vizet, hogy ne égjen le, de addig kell főzni amíg vissza nem sűrűsödik.
A répát nem főztem elő, mert picire daraboltam így félig megfőtt a párolás során, de még annyira roppanós maradt, hogy legyen az ételben rágható zöldség is így laktatóbb.
1 nagy serpenyő csilis bab:
Kalória: 498 Kcal
Szénhidrát: 65,3 g
Fehérje: 18,3 g
Zsír: 15,9 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése