Oldalak

Oldalak

2019. március 16., szombat

Vegán bolognai ragu

Vegán, -vegetáriánusoknak és purinszegény diétán lévőknek egy jó hír, nem kell lemondani az egyik legnépszerűbb húsos olasz ételről, csupán pár hozzávalóval, alig negyed óra ráfordított idővel máris az asztalra kerülhet a mentes csoda.


Hozzávalók:
25 dkg csiperke
1 db padlizsán (20 dkg)
1 újhagyma
1 ek kókuszolaj
só, bors, bazsalikom
3 dl sűrű paradicsomlé
2 marék jelölten gluténmentes zabpehely (40g)

A zöldségeket előkészítem: a csiperkét hámozom és szeletelem, a padlizsánt mosom, apró kockákra vágom, aprítom az újhagymát.
Minden zöldséget egyben lesütök sóval, borssal kókuszolajon, fedő alatt, időnként megkevergetem.
Amikor a zöldségek szépen összeestek, hozzáöntöm a paradicsomét, bazsalikomot, forralok egyet rajta, rászórom a zabpelyhet keverem még egy kicsit, de gyakorlatilag kész is van.

Egész mennyiség:
Kalória: 197 Kcal
Fehérje: 12,6 g
Zsír: 6,6 g
Szénhidrát: 22,3 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése