Oldalak

Oldalak

2019. március 20., szerda

Sajtos-cukkinis tócsni

Kis szünet volt a suliban így gyerekem kívánságkosarába belekerült a tócsni is, tipikusan az az étel, amit a szülő is és gyerek is szeret..a szülőnek csak össze kell katyvasztani a gyereknek meg ahogy sül elhordani.



Hozzávalók:
80 dkg cukkini = 3db
2 tojás
20 dkg laktózmentes trappista
3 gerezd fokhagyma
170 g csiperke (ennyi maradék gombám volt, lehet több is)
50 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
100 g jelölten gluténmentes zabpehely


A cukkinit mosom, héjastól reszelem és lesózom. Hagyom állni, hogy a só átjárja, alaposan kinyomkodom, újra sózom.
Hozzáreszelem a sajtot, és a fokhagymát, hozzáütöm a tojásokat, apróra vágott csiperkét is beleteszem a tálba végül a zabpehelylisztet és a zabpelyhet is. Mindent jó alaposan eldolgozok.

Hatalmas nagy gombócokat készítek amekkora a tenyerembe elfér, de persze lehet kisebbet is. Előmelegített sütőben 200°C-on sütöm amíg aranybarna nem lesz. Érezni fogod az illatát, és persze mivel egy lágy masszáról van szó szépen szét is fog terülni, hagyjál helyet egymás mellett.

Sajnos nem tudom pontosan hány darabom lett, mert itthon volt a gyerekem így ahogy sült úgy kopott, de legalább 15 részre el lehet a keveréket vagy még többre is.

Egész mennyiség:
Kalória: 1630 Kcal
Fehérje: 98 g
Zsír: 79,4 g
Szénhidrát: 120 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése