Oldalak

Oldalak

2019. március 10., vasárnap

Medvehagymás rakott karfiol

Végre-végre megint medvehagyma szezon már alig vártuk. Bár sajna még horror áron adják, de azért én chipsz helyett inkább a csokor medvehagymára szavaztam és bármilyen hihetetlen még a gyerekem is inkább ezt kérte. Mondjuk szerintem Ő simán elélne ilyenkor a Mecsekben, nem halna éhen, mert kis kecske módjára tudja legelni.



Hozzávalók:
1 tömzsi kis fej karfiol = 550 g
1/2 csokor medvehagyma (többit megette a kölök)
3 db tojás
15 dkg laktózmentes trappista
1 kis doboz= 150 g laktózmentes tejföl
3 ek jelölten gluténmentes zabpehely
natúr vegeta


A karfiol szeletelem, lehet rózsákra is szedni, de az enyém annyira tömör volt, hogy így volt könnyebb vele dolgoznom. Vegetás, sós vízben félig megfőzöm, vigyázz ne főzd szét.
Kikeverem a tojásokat a tejföllel, csipet sóval, hozzáadom a reszelt sajt nagy részét (egy kicsit félre teszek belőle) hozzáadom az aprított medvehagyma nagy részét (ennek is egy részét félreteszem).

Egy jénai aljába teszek a sajtos-tejfölös cuccból, ráteszem a főtt karfiolt, erre jön egy kicsi medvehagyma levél, zabpehely, erre jön a sajtos-tejfölös cucc másik harmada, újabb karfiol, és végül a maradék sajtos-tejfölös cucc.

Mehet a sütőbe 200°C-ra, amikor már pirul, ráteszem a maradék medvehagymával elkevert reszelt sajtot, kicsit visszateszem és ennyi.

A recept hozzávalói nem cserélhetők le. 
A gluténmentes zabpehelyliszt ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése