Oldalak

Oldalak

2019. március 9., szombat

Édes-fahéjas ananász

Nem egy szívdöglesztő látvány aláírom, de higgyétek el eszméletlen finom, ha már úgyis megy a sütő és épp megint marhára nincs kedved sütni, de van pár sáskád aki követeli az édességet, akkor vesd be nekik nyugodtan ezt. Nincs az a mennyiség ami el ne fogyna.


Hozzávalók 3 szelethez:
3 ujjnyi vastagra szeletelt ananász
3 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 púpos ek fahéj
3 tojás
3 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt

Az ananász legyen jó érett, tisztítsd meg, a közepét egy kicsi pogácsaszaggatóval vágd ki.
Keverd ki az édesítőszert a fahéjjal, alaposan hempergesd bele az ananászt, az oldalára is jusson bőven.
Verd fel a tojásokat, tedd bele a maradék fahéjas édesítőszert, add hozzá a zabpehelylisztet és keverd jól el. Sűrű masszát kapsz. Bundázd be az ananászt a masszával, süsd ki sütőpapírral bélelt 200°C-os sütőben. Kb 20 perc elég hozzá.

Fogyasztató csak így natúran, vagy ha még nagyobbat szeretnél dobbantani fahéjas tejszínhabbal megturbózhatod.

A recept hozzávalói nem cserélhetők le. 
A gluténmentes zabpehelyliszt ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése