Oldalak

Oldalak

2019. március 11., hétfő

Cukkini fasírt

Zöldség fasírtot sütöttem a múlthéten, egyet felfaltam sebtében a többit meg lefagyasztottam, kíváncsi voltam, hogy bírja a skandináv életet, bevallom őszintén én még ezzel sosem próbálkoztam, valahogy mindig a kis gömböcbe landolt minden..hát bírta, nemcsak, hogy bírta, de meg sem kottyant neki, nem maradt utána fagyos mellék íz, sem állag romlás, úgyhogy az előre főzőknek egy jó hír, ha kibírjátok, hogy eljusson a fagyosba a zöldségfasírt nyugodtan dobjatok össze egyszerre több adagot.


Hozzávalók 5 izmos darabhoz:
1 db cukkini = 280 g
1 gerezd fokhagyma
1 M-es tojás
nagy csipet só
3 ek jelölten gluténmentes zabpehely (30g)
2 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (30 g)

A cukkinit lereszelem tökreszelőn, sózom és hagyom állni amíg levet ereszt. A levet jó alaposan kinyomkodom belőle. Újra sózom, hozzáadom a tojást, aprított fokhagymát, zabpelyhet és a zablisztet. Elkeverem, hagyom állni.

Sütőpapírra halmozom őket egy fagyi kanál segítségével, így mind az 5 db egyforma nagyságú lesz. Előmelegített sütőben 15 percet sütöm 200°C-on ezután 170°C-on sütöm még 15 percet.

1 db cukkini fasírt:
Kalória: 73 Kcal
Szénhidrát: 9,3 g
Fehérje: 3,6 g
Zsír:2,0 g

A recept hozzávalói nem cserélhetők le. 
A gluténmentes zabpehelyliszt ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése