Oldalak

Oldalak

2019. március 13., szerda

Homoktövis panna cotta

Valószínű, már nem titok, hogy előbb dobok össze egy pohárkrémet mint, hogy neki álljak sütni, nem csak azért, mert így sokkal gyorsabban elkészül az édesség, hanem, mert ez csupa-csupa nagybetűvel írott CSAK KRÉM. A múlt hétvégén a sok fogásos ebédünk mellé a homoktövist vetettem be.


Hozzávalók 4 pohárhoz:
1 zcs (40g) vaníliás zabpudingpor
500 ml almás homoktövislé (100%gyümölcstartalmú, hozzáadott cukor mentes)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 zcs zselatin fix
200 ml laktózmentes habtejszín
1 púpos tk 4x-es erősségű édesítőszer

A zabpudingport az 1 ek édesítőszerrel és a homoktövises-almalével felfőzöm. Hagyom kihűlni.
Felverem az 1 tk édesítőszerrel a habtejszínt.
A pudingkrémhez keverem a zselatinfixet, ezt a keveréket sok kicsi adagban óvatosan a felvert habtejszínhez keverem úgy, mintha egy piskótát készítenék.

4 pohárba adagolom a krémet, hűtőben hűtöm legalább 20 percet.

1 pohár:
Kalória: 246 Kcal
Zsír: 15,6 g
Fehérje: 2,2 g
Szénhidrát: 26,5 g

A recept hozzávalói nem cserélhetők le. 


Kihűlt, még meg nem dermedt állapotában is isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése