Mindig is azt vallottam, hogy a jó diéta ott kezdődik amikor nem kell lemondani semmiről, csak kicsit át kell gondolni, persze nem mondom, hogy egy füstölt csülköt lehet helyettesíteni, de az ízélményt simán visszalehet adni.
3 l tartalmas sűrű leves hozzávalói:
0,5 kg afrikai harcsafilé
15 dkg savanyú káposzta
1/2 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zellergyökér
10 dkg sárgarépa
3 db babérlevél
1 púpos tk füstölt édesnemes paprika
só
köménymag
2 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 kis doboz laktózmentes tejföl (150 g)
2 tk kókuszolaj
A harcsát kockázom, sózom füstölt édesnemes paprikába és 1 tk kókuszolajban alaposan elkeverem, hagyom pácolódni.
A zöldségeket felkockázom, 1 tk kókuszolajon lesütöm a vöröshagymát (nekem csak lila volt itthon), hozzáadom a kockázott sárgarépát, zellert, fokhagymát, babérlevelet, köménymagot, sót és tovább párolom. Kb 5 perc múlva réteszem a savanyú káposztát. Én nem mostam át, mert szerettem volna tényleg jó savanyú levest kapni. Felengedtem vízzel, addig főztem, amíg a zöldségek meg nem főttek.
A harcsát elkevertem 1 ek zabpehelyliszttel, beletettem a levesbe.
A tejfölt elkevertem a maradék ek zabpehelyliszttel, behabartam a levest. Egyet forraltam rajta és kész.
A recept hozzávalói nem cserélhetők le.
A gluténmentes zabpehelyliszt ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt.
Egész mennyiség:
Kalória: 1171 Kcal
Fehérje: 93,6 g
Zsír: 60,3 g
Szénhidrát: 54,8 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése