Oldalak

Oldalak

2019. március 22., péntek

Borsós-harcsa gulyás

Egy stresszes nehéz nap után csak a meleg étel ami elűzi a farkasétvágyat és stresszevés miatt őrületet..gondolom ez a szindróma mindenkinek ismerős, mikor hazamész és csak ennél, ennél, és ennél, hogy ezzel megnyugtasd magad...most mondom ilyenkor csak a meleg vacsora segít.
Nálam elég sokszor fordul elő, hogy későn érek haza ilyenkor az egyik kedvenc egytálam kerül bevetésre. Csak így fitten, könnyedén, lazán és gyorsan, de jó melegen, hogy megnyugodjon a gyomor is végre. 

Hozzávalók:
200 g afrikai harcsa
2 marék fagyos zsenge zöldborsó (60 g)
300 g csiperke
5 kis db paradicsom
2 db újhagyma
2 db babérlevél
1 ek édesnemes fűszerpaprika
frissen őrölt tarka bors

1 kk kókuszolaj

A kókuszolajon lepirítom az aprított gombát, és az aprított újhagymát. Hozzáadom paradicsomot, halat, babérlevelet, fűszerpaprikát, sót, borsot. Egyet sütök rajta, felengedem vízzel ami éppen ellepi. Hozzáadom a fagyos borsót. Teljes hőfokon fedő nélkül sűrűre főzöm.

Ez az étel is fagyasztható, ha előre tervezős vagy, nyugodtan főzd le előre, amikor hazaérsz vagy munkába viszed magaddal csak fel kell melegítened.

Egész mennyiség:
Kalória: 472 Kcal
Fehérje:51,8 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 22,8 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése