Oldalak

Oldalak

2019. február 5., kedd

Zabpelyhes mandarinos torta

Vasárnapi tortácskánk mandarinos csokira lett hangolva. Az első olyan tortám, aminek a krémjébe nem került margarin mégis nagyon krémesre sikerült, cukrot nem tartalmaz és fehér lisztet sem így diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják.


Kevert tészta hozzávalói:
A mérce egy kis 150 g-os joghurtos pohár.

2 joghurtos pohár jelölten gluténmentes zabpehely liszt (130 g)
1 joghurtos pohár jelölten gluténmentes zabpehely (60 g)
1 zcs sütőpor (12g)
1 joghurtos pohár laktózmentes natúr joghurt
3 tojás
1 púpos ek cukormentes kakaópor (12g)
1 db nagyobb mandarin (80g)
0,5 dl laktózmentes tej
1 púpos ek 4x-es erősségű édesítőszer

Krém hozzávalói:
4 ek jelölten gluténmentes zabpehely (40g)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 nagyobb mandarin leve
3 tojássárgája
2,5 dl laktózmentes tej

A kevert tészta hozzávalóihoz a száraz alapanyagokat: liszt, pehely, sütőpor, kakaópor alaposan elkeverem. Hozzáadom az édesítőszerrel elkevert nedves alapanyagokat: tojás, joghurt, tej és végül hozzáadom a kockázott mandarint is. Elkeverem a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tortaformába teszem, 170°C-on 25 percet sütöm, de tűpróbáig biztosan.
Két ujjnyi vastag tésztát kapok, amit lekenek a krémmel és mandarinnal díszítek.

Amíg sül a torta a krémhez elkeverem a tojássárgáját az édesítőszerrel, mandarin facsart levével és a tejjel, hozzáadom a zabpelyhet és addig főzöm közepes hőmérsékleten folyamatosan keverve amíg besűrűsödik.

12 szeletre vágott tortából 1 szelet mennyiségei:
Kalória: 144 Kcal
Szénhidrát: 15,3 g
Fehérje: 6,8 g
Zsír: 5,3 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése