Tavasziasra hangolt nokedli szénhidrátcsökkentve a mai ebéd sztárja.
Hozzávalók:
80 g friss spenót
10 dkg főtt borsó
1 kis pohár natúr laktózmentes joghurt (vagy 150 g Alpro natur joghurt)
70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
2 tojás
40 g víz
só
A spenótot ledarálom, fedő alatt párolom a 40 g vízzel. A vizet nem öntöm le ez kell majd a galuska tésztába. A lisztkeverékből tojásokkal nagy csipet sóval, kihűtött spenótos vízzel kemény tésztát készítek. A főző vizet csak ezután kezdem el felforralni, így a tészta tud közben pihenni. Lobogó forró sós vízbe szaggatom 3-5 perc alatt készre főzöm.
A joghurtot elkeverem sóval, főtt borsóval. A kiszedett nokedlihez keverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése