Oldalak

Oldalak

2019. január 19., szombat

Tökös-mákos zabpalacsinta

Képzeljétek el a jó múltkor szembe jött velem a neten egy kép tökös-mákos palacsintáról, elkezdtem olvasni receptet, kicsit vicces a dolog, mert kiderült, hogy bejgli.. nem tudom, hogy a tészta volt a vékony vagy a töltelék jó vastag, de onnantól már befészkelte magát az agyamba a gondolat annyira, hogy a számba éreztem a tökös-mákos palacsinta ízét.
Ezt muszáj kipróbálnotok! Annyira, de annyira királyság!!



8 db zabpalacsinta hozzávalói:
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 tojás
2 dl laktózmentes tej
2 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
csipet só
1 ek 4-es erősségű édesítőszer

1 tk szilárd kókuszzsír a sütéshez

Töltelékhez:
40 dkg sült tök
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
+
25 dkg mák
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer

Palacsintát a szokásos módon elkészítem, Én botmixerrel mindig átdolgozom, mert úgy kevesebb idő megy a csomómentesítésre.
Felhevített palacsintasütőt szilárd kókuszzsírral végig simítom, ráöntök 1 merőkanál tésztát, körbe forgatom, mindkét felét megsütöm.

Sütőtököt és az édesítőszert elkeverem villával, a mákot ledarálom az édesítőszerrel.

Ezután már kinek, hogy tetszik megtölti a palacsintákat. A legegyszerűbb, ha az egész tésztát vékonyan bekened sütőtökkel és rászórsz 2 ek mákot.

Egész mennyiség:
Kalória: 2664,8 Kcal
Szénhidrát:215,8
Fehérje: 94,9
Zsír:140,2

1 db tökös-mákos palacsinta:
Kalória: 333 Kcal
Szénhidrát: 26,9 g
Fehérje: 11,8 g
Zsír: 17,5 g









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése